2008. január 3., csütörtök

Németországban lépnek fel a budapesti „fővámpírok”

A budapesti Vámpírok Bálja két „fővámpírját”, a „Fehér vámpír” szerepét alakító Baranya Dávidot és a „Fekete vámpírt” megformáló Tihanyi Ákost is meghívták a musical németországi előadásaira. A magyar táncosok két hónapig a berlini Theater des Westens közönsége előtt lépnek fel.

A két táncos a nyár végén vett részt a berlini produkció szereplőválogatásán. Baranya Dávid a Független Hírügynöskgének elmondta: első körben a Tihanyi Ákost válogatták be a csapatba, majd két hónappal ezelőtt ő maga is szerepet kapott a musical tánckarában. A szerződésben az is szerepel, hogy februárban és márciusban ő lesz a „Fehér vámpír” váltója - közölte a táncos.

Baranya Dávidnak ez az első munkája külföldi színháznál. Kérdésre elmondta, hogy azon lesz, hogy ott is bizonyítson. A táncos érdekes egybeesésének nevezte, hogy a berlini premierje a születésnapján lesz. Baranya Dávid január 29-én lép fel először a berlini közönség előtt.

Az Oscar-díjas rendező, Roman Polanski azonos című filmje alapján készült Vámpírok Bálja című musicaljét 1997-ben mutatták be Bécsben. Az elmúlt tíz évben több világvárosban is műsorra tűzték a vámpír-paródiát. Budapesten tavaly júniusban mutatták be a musicalt.

A Vámpírok Bálja musicalt március 30-ig játsszák a berlini Theater des Westens-ben.

Publikálták: LÁNCHíDRÁDIÓ.HU



Nincsenek megjegyzések: