2007. szeptember 28., péntek

Százszorszép Jótékonysági Táncest

Az Százszorszép Hastánc Klub idén első alkalommal rendezi meg szeptember 30-án (vasárnap 18.00) a Százszorszép Adományozó Táncestet – az Avemar támogatásával - a Stefánia Kulturális Központban. Az esten a táncművészet igen sok ága látható lesz, a balettől, a hastáncon át, a hip-hopig.

Abban, hogy valaki hastáncol, nincs semmi különleges, hiszen egyre többen vannak, akik szabadidejünkben ennek hódolnak. Viszont más a helyzet, ha többségében hatvan év feletti hölgyekből áll a tánccsoport, és ha még azt is hozzátesszük, hogy mellrákos betegekről van szó, a dolog már egy egészen új történet…

A rák okozta betegségtudat mellett az egészséges nőiség érzése elvész. A mindennapi életben, a párkapcsolatban kialakuló gátlások, szorongás oldására a protetikai rehabilitáción kívül az egészséges életmódhoz való visszavezetésben nyújt segítséget, a nőiességet hangsúlyozó HASTÁNC.


A klub 2005. március 8-án nyitotta meg kapuit a daganatos megbetegedésben szenvedő hölgyek előtt. Sorsszerű volt, hogy éppen Nőnapon kezdődött a klub élete, ahol 33 és 74 (!) év közötti hölgyek táncolnak immár két éve. A klub alapgondolata Szalai Mártától, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főnővérétől származik. „Három fő érdeklődési köröm van, amelyek meghatározzák az életemet, ez az onkológiai betegellátás, ápolás; a pszichológia és a hastánc.

Az Százszorszép Hastánc Klub idén első alkalommal rendezi meg szeptember 30-án (vasárnap 18.00) a Százszorszép Adományozó Táncestet – az Avemar támogatásával - a Stefánia Kulturális Központban. Az esten a táncművészet igen sok ága látható lesz, a balettől, a hastáncon át, a hip-hopig. Fellép: Bozsik Yvette, Baranya Dávid, Angyal András és Farkasházi Réka, Associacáo de Capoeira Descendente de Pantera, Balatonszárszói Nyugdíjas Klub tánccsoportja (Magyar Rákellenes Liga), Százszorszép Hastánc Klub, Yasmin és Virágai, Harmónia, Joós Judit és a Jamina Ghawazee Tánccsoport, Bakó Gábor, Somi Panni, Karsai Zita, Koller Steve, Budai László, Győri Nemzeti Színház táncosai, és még nagyon sokan mások. A táncesten befolyt összeget a Korán és Eredményesen a Daganat Ellen alapítvány részére kerül felajánlásra.

Jegyek szeptember elsejétől a helyszínen, illetve az Országos Onkológiai Intézet Fej- Nyak sebészeti osztályán Szalai Mártánál megvásárolhatóak.

(Bővebb információ a www.baranyadavid.hu weboldalon)

Publikálta: TÁNCPORTÁL.HU

Nincsenek megjegyzések: